SKINCARE GUIDE

by - mei 16, 2020

Alles over huidverzorging

In deze Skincare Guide vertel ik je over mijn favorieten, mijn aanraders voor verschillende huidtypes en huidproblemen, wat je kan zelf nog meer voor je huid kan doen en waar je om advies kan vragen. Disclaimer: wat werkt voor mij, werkt misschien niet voor jou. Elke huid is anders! Toch zijn er wel algemene tips waar iedereen wat aan heeft. Door op een product naam te klikken ga je direct naar de website, waar je er ook meer informatie over kan vinden!

Inhoud

Mijn skincare journey
Mijn huidige skincare routine
De juiste volgorde
Budget producten
Huidproblemen
- Meer wordt snel aangevuld -
Non-skincare huidtips
Video's
Websites/links


Mijn skincare journey

Vanaf ongeveer 13/14 tot 19 jaar heb ik zelf een hele onrustige huid gehad, het meeste zat vooral onderhuids. Ik gebruikte de meest heftige ‘anti acne’ scrubs die Kruidvat verkocht en dit maakte alles alleen maar erger. Uiteindelijk eindigde ik bij de huisarts die mij de Yasmin pil voorschreef, waardoor het vanaf mijn 16e beter begon te worden. Het onderhuidse verdween (dit was dus puur hormonen), maar ‘random’ onzuiverheden bleven komen en gaan. Ik ging me steeds meer in skincare en ingrediënten verdiepen, omdat er in skincare reclames heel veel gelogen wordt. Een Clearasil scrub gaat je absoluut niet helpen. Ik kwam er ook achter dat ik geen echte acne had, maar eerder last van onzuiverheden, acne is vaak veel meer en ‘erger’ en hiervoor kan je het beste naar je huisarts gaan. Toch zijn er ook veel dingen die je zelf kan doen, zorg er bijvoorbeeld voor dat je je huid schoon houdt. Verstopte poriën worden veroorzaakt door dode huidcellen en in combinatie met talg en bacteriën worden dit ontstekingen, of te wel puistjes. Toen ik 19 was ontdekte ik het merk Paula’s Choice en they changed the game. Zij ontwikkelden een leave-on exfoliant die niet alleen dode huidcellen verwijdert, maar ook dieper in de huid kan doordringen. Had ik dit product maar gehad toen ik jonger was. Ik spoorde mijn vriend aan om het ook te gebruiken en daar is hij mij nu dankbaar voor, net zoals mijn zusje, schoonmoeder en vriendinnen. Door Paula’s Choice werd ik enthousiast om nog meer te leren over alle ingrediënten en ik begon met het lezen van het boek The Best Skin of Your Life Starts Here. Daarna ontmoette ik Paula Begoun (founder van PC) op een event en sprak ik met haar tijdens een Zoom meeting. Rond dezelfde tijd werd ik uitgenodigd bij Image Skincare voor een gezichtsbehandeling en daar leerde ik nog meer over huidverzorging. Deze twee merken hebben mijn huid zo geholpen, dat ik ze aan iedereen zou aanbevelen. Tegelijkertijd had ik een trauma aan de budget skincare en dat is waarom ik gestopt ben met dat te gebruiken en waarom ik het zelf niet promoot, ik promoot graag dingen die ik zelf ook echt gebruik. Toch krijg ik dagelijks vragen over budget opties - wat ik super goed begrijp - dus ook daar heb ik mij in verdiept en ga ik je tips voor geven!

Mijn huidige skincare routine 

Mijn huidtype: Lichtgevoelig, soms last van dehydratie, een vette T-zone (daar verschijnen onzuiverheden negen van de tien keer) en dit zou je ook een gecombineerd huidtype kunnen noemen. 

In de ochtend begin ik met de Image Skincare Ormedic reiniger, deze is heel zacht en geschikt voor alle huidtypes. Daarna breng ik een BHA exfoliant van Paula’s Choice aan, ik wissel af tussen de Calm 1% BHA lotion en de 2% BHA gel of lotion. Met serums wissel ik veel! In de ochtend sluit ik altijd af met een dagcrème met minimaal SPF30. Klik hier om mijn 6 min IGTV te bekijken voor een basis skincare routine geschikt voor iedereen. 


OchtendAvond
1: Image Skincare Ormedic cleanser1: Garnier Micellair Water gevoelige huid
2: Paula's Choice BHA lotion2: Image Skincare Ormedic cleanser
3: Serum 3: Paula's Choice BHA lotion
4: Dagcrème SPF 4: Serum

5: Nachtcrème 

Serum favorieten
Image Skincare Vital C serum (dit is een topper)
Image Skincare Iluma serum (top voor donkere plekjes/littekens van acne)
Image Skincare Ormedic serum (geschikt voor alle huidtypes)

Paula's Choice Calm serum (geschikt voor gevoelige huid)

Boosters: 10% Azelaic Acid Booster en C15 Super Booster

Dagcrème favorieten
Paula's Choice Calm SPF 30 (erg geschikt voor gevoelige huid)
Paula's Choice Resist SPF 50 (erg geschikt voor vette huid)
Image Skincare Prevention SPF 32 (absorbeert talg, geschikt voor gecombineerde/vette huid)


! Wil je Paula's Choice met €7,50 korting bestellen? Klik dan hier!


De juiste volgorde

Met skincare begin je altijd met reinigen en daarna breng je producten van licht naar zwaar aan. 
Een olie is bijvoorbeeld heel zwaar en een serum is licht. Let op! Onderstaand geeft alleen de juiste volgorde aan, niet een routine. Meestal gebruik je geen lotion en een crème, maar 1 van de 2. Toch staan ze beide vermeld, omdat een lotion lichter is dan een crème. Een SPF gebruik je alleen in de ochtend en make-up remover en een olie (het liefst) alleen in de avond. Als je lotion of crème al SPF (minimaal 30) bevat is dat prima en hoef je geen extra zonnebrand toe te voegen. Om je make-up te verwijderen kan je het beste een milde micellair water gebruiken, gebruik geen doekjes! (Can't stress this enough!) Ookal staat er 'gentle' of voor 'gevoelige huid', reinigingsdoekjes zijn nooit een goed idee. Deze zijn veel te harsh voor de dunne huid rondom je ogen, waar je ook als eerste lijntjes en rimpels krijgt.

1. make-up remover (avond)
2. reiniger
3. toner
4. leave-on exfoliant (BHA of AHA)
5. serums/boosters
6. lotion
7. crème
8. olie (avond)
9. SPF (ochtend)

Budget producten 

Make-up remover (ga ongeacht je huidtype voor deze lichtroze)
Of als je een olie heel fijn vindt, probeer dan deze

Milde budget reiniger

Dagcrème (helaas zonder SPF, voeg die wel toe!)
Dagcrème SPF 15 (SPF 15 is eigenlijk te laag! Maar beter iets dan niets)

Nachtcrème gevoelige huid

Budget Niacinamide (Vitamine B3)


Huidproblemen


Wallen/donkere kringen


(Binnenkort meer)

Non-skincare huidtips

- Was je kussensloop minimaal 2x per week 
- Probeer eens een satijnen kussensloop, zelf heb ik deze
- Slaap NOOIT met make-up op, ik kan niet eens beginnen met waarom dit allemaal slecht is 
- Drink voldoende water 
- Probeer gedurende de dag niet aan je gezicht te zitten


Video's 


Websites/links


Geschikt voor alle huidtypes: Paula's Choice Defense lijn


You May Also Like

0 reacties