SKINCARE ROUTINE

by - januari 16, 2019


Een van mijn goals voor 2019 is om betere content te creëren en mijn blog valt daar ook onder. Veel DMs die ik op Instagram krijg gaan over mijn skincare routine. Vandaag wil ik wat meer vertellen over mijn favorieten en producten die ik elke dag gebruik.

Stap 1 | Reinigen
Reinigen is misschien wel de belangrijkste stap, als je niet reinigt kan je huid niet goed herstellen en ook minder goed de producten opnemen, omdat de natuurlijke barrière nog aanwezig is. Let op! Make-up remover is geen reiniger. Verwijder altijd eerst je make-up voordat je de huid gaat reinigen en reinig je huid ook altijd nadat je make-up hebt verwijderd. Zelf vind ik een micellair water heel fijn of een reusable make-up doekje van bijvoorbeeld MakeUp Eraser. Op dit moment gebruik ik de Ormedic balancing facial cleanser van IMAGE Skincare, deze reinigt de huid en brengt hem ook terug in balans. Daarom heb je daarna geen toner nodig. Een toner gebruik je namelijk om de huid terug in balans te brengen na het reinigen. De Ormedic cleanser vind ik persoonlijk heel fijn, hij is geschikt voor een gevoelige huid en na één keer gebruik zag ik al minder roodheden. Vergeet in de ochtend geen reiniger te gebruiken.

Stap 2 | Exfoliant
Deze stap heeft voor mij het meest veranderd en het product wat daarbij hoort is de CALM 1% BHA lotion van Paula's Choice. Deze verwijderd op een zachte manier dode huidcellen, kalmeert de huid en zorgt ervoor dat ontstekingen minder worden. Het werkt heel goed tegen onzuiverheden en roodheden bij een gevoelige huid. Mocht je geen gevoelige huid hebben kan je ook voor de 2% BHA gaan.

Stap 3 | Serum
In de avond gebruik ik altijd een serum, in de ochtend sla ik deze in verband met tijdnood nog wel eens over. Op dit moment is mijn favoriet IMAGE Skincare Vital C serum. Een andere favoriet is de Paula's Choice Resist Anti-Aging Omega Serum. Die is nu alleen op en ik probeer niet teveel verschillende producten door elkaar te gebruiken. Een serum bevat een hoge concentratie met werkzame stoffen. Soms gebruik ik daarna ook nog de 10% Niacinamide Booster van Paula's Choice. Deze zorgt voor een egalere huid en helpt tegen littekens.

Stap 4 | Moisturize
Ook een hele belangrijke stap, ongeacht je leeftijd en huidtype moet je moisturizen. Veel mensen met een vette huid zijn bang om een creme te gebruiken, gebruik dan een lichte lotion. Als je geen moisturizer gebruikt gaat je huid zelf meer talg aanmaken om te huid te hydrateren. Meer talg is meer oneffenheden en dat wil je natuurlijk niet. Mijn favoriet is de Resist Anti-Aging Dagcreme SPF50 voor in de ochtend, Paula's Choice omschrijft deze als een 'zeer luchtige lotion', precies wat je wil hebben als je een vette huid hebt! In de avond vind ik de Ormedic balancing bio-peptide creme heel erg fijn. Gebruik in de ochtend altijd SPF, ook in de winter.

Extra tips
Kleine dingen die je huid kunnen verbeteren, waar je misschien niet meteen aan denkt: was regelmatig je kussensloop, was je handen vaker en probeer niet te leunen, drink gedurende de dag veel water (water voert afvalstoffen af), ga niet naar de zonnebank en als je wel gaat zet dan de gezicht optie uit. 

Dit zijn de vier stappen die je eigen elke dag, het liefst elke ochtend en avond moet uitvoeren voor het onderhouden van je huid. Welk merk je gebruikt maakt niet zo zeer uit, als de producten maar aansluiten bij je huidtype. Heb je echt een huidprobleem of een huidaandoening raad ik je aan om langs de huisarts en/of langs een dermatoloog te gaan. Zij kunnen je gericht advies geven. Dit zijn producten die ik op dit moment gebruik en wat werkt voor mijn huid. Ik heb een gevoelige huid met een soms vette T-zone. Mijn huid is niet echt droog of echt vet. Als je denkt heel leuk allemaal, maar wat moet ik nou? Koop een sample van de BHA lotion en thank me later. XxYou May Also Like

1 reacties

  1. Leuk artikel! Ik heb geen ervaring met deze producten, maar een fijne huidverzoringsroutine is inderdaad heel belangrijk. Ik gebruik sinds kort een gel-achtige gezichtsverzorging in plaats van een creme en dat doet echt wonderen voor mijn gecombineerde huid!

    BeantwoordenVerwijderen