PARIJS

by - januari 10, 2018

Hi allemaal! Ik bedacht me net dat ik helemaal was vergeten om een blogpost over Parijs te maken. Afgelopen 27 december stapten we om kwart over zes op de trein bij Amsterdam Centraal. In oktober hadden we kaartjes gekocht voor de Thalys. Gek genoeg was eerste klas op een bepaald moment goedkoper, dus hadden we wat extra ruimte! Ik heb netflix gekeken op mijn mobiel (Bad Moms) en Mick lag de meeste tijd te slapen. Tussen kwart over negen en half tien kwamen we aan op Gare du Nord en vanaf daar pakten we de metro naar het centrum. Metro kaartjes waren heel goedkoop, je kunt deze gewoon op het station kopen. We hadden 8 kaartjes nodig (met z'n 4e heen en terug), maar een bundel van 10 kaartjes was goedkoper. Toen we het metrostation uitliepen waren we bij de Notre Dame en het begon meteen te regenen. We besloten om ergens even te gaan ontbijten en ik had echt het lekkerste chocolade broodje ooit. 

Daarna hebben we ongeveer een uur gelopen richting de Eiffeltoren. Onderweg namen we nog wat foto's, ondanks de regen. Gelukkig was het net even droog toen we bij de Eiffeltoren aankwamen en konden we nog wat foto's maken. Daarna gingen we lunchen in de straat naast de Eiffeltoren, de prijzen vielen ons mee en we hebben super lekker gegeten.

Omdat het de dag na kerst was, was er nog een kerstmarkt open. Er waren allemaal gezellige kraampjes waar je dingen kon kopen of eten en zelfs een kleine schaatsbaan. Anne en ik hebben daar twee armbandjes gekocht voor €10. Sindsdien heb ik hem niet meer afgedaan. Toen gingen we opzoek naar de mooie winkelstraten en kwamen we langs de Dior winkel met deze gigantische ballon. Daarna liepen we verder naar Maison Ladurée, waar ze macarons verkopen in de schattigste verpakking ooit. Typisch frans en hier moet je zeker heen als je in Parijs bent. We hadden 6 verschillende smaken gekocht, maar uiteindelijk was de vanille macaron toch het lekkerst. Vroeger vond ik macarons helemaal niet lekker, maar deze zijn echt heel goed!

Om 19:25 vertrok onze trein weer richting Amsterdam, dus helaas hebben we de Eiffeltoren niet meer in het donker kunnen zien. Gelukkig hadden we nog wel tijd om rustig avond te eten en als toetje had ik de lekkerste crème brûlée ooit. Daarna gingen we met de metro terug naar Paris du Nord en gelukkig was dat maar een paar haltes. Uiteindelijk hebben we nog moeten rennen, omdat nergens wordt aangegeven waar de Thalys weer vertrekt. Niet op de NS international app, maar ook nergens op het station zelf. Uiteindelijk zijn er ergens naar boven gelopen en zagen we hem op een ander spoor staan. Volgens mij waren we echt de laatste passagiers die instapten. Wat ik raar vond is dat er zowel heen als terug geen paspoort controle was, wat ik wel had verwacht. Ik heb ook nog een vlog gemaakt, die kun je hieronder bekijken! Ik hoop dat jullie het leuk vonden! Xx

 Nog wat laatste tips:
- Boek je treinkaartjes zo vroeg mogelijk
- In één dag kan je veel van Parijs zien, maar je moet wel keuzes maken. Wij hebben niet gewinkeld. Als het kan raad ik je aan om langer te blijven, minstens een lang weekend.
- Met de trein naar Parijs vond ik helemaal niet erg, zeker niet als er een paar dagen tussen de heen en terug reis zit. Ik had voor €55 een retour en zat eerste klas.
- Neem een mini paraplu mee, het weer is net zo onvoorspelbaar als in Nederland
- Proef zeker de macarons van Ladurée en als je uit eten gaat, bestel dan een frans nagerecht.
You May Also Like

0 reacties