ZO WORD JE EEN GIRLBOSS

by - oktober 18, 2017



Hi! In deze post gaat het een keer niet over fashion of beauty, maar over business. Misschien droom jij er net als ik al een tijdje van om later een eigen bedrijf te beginnen. Vandaag wil ik jullie vertellen over de Young Lady Business Academy. Elske Doets is Zakenvrouw van het jaar 2017 en haar missie is om 'young ladies' te helpen en te inspireren met haar gratis Academy. Het kost dus niks en alle vrouwen tussen de 15 en 24 jaar kunnen zich opgeven. Meer praktische informatie kun je hier lezen.

Naast de nuttige tips en advies die je krijgt, kun je ook nog een reis winnen! De allerbeste Young Lady Business Case mag namelijk met Elske mee op zakenreis naar een bestemming in de USA of Canada (OMG!). Daar ga je dan andere power vrouwen ontmoeten. Toevallig ben ik de afgelopen zomer in New York en in Canada geweest en geloof me, daar wil je echt naartoe. Als dit nog niet genoeg reden is om je op te geven, lees dan snel verder!
Ook als je later geen eigen bedrijf wil, maar een top-positie bij een groot bedrijf in gedachten hebt, kun je je opgeven. Hoe zorg je ervoor dat je de positie krijgt die je wilt of hoe zorg je ervoor dat jouw bedrijf of merk een succes wordt? Elske kan je hierbij helpen en advies geven. Het enige wat je hoeft te doen is hier te klikken en je motivatie in te sturen.

Voor die motivatie kun je beginnen met een soort woordweb of een moodboard. Misschien weet je al lang wat je wilt en kun je dit perfect verwoorden, maar ik kan me ook voorstellen dat dit best lastig is. In het woordweb begin je gewoon met losse woorden, alles wat er in je hoofd opkomt als je denkt aan jouw eigen bedrijf of aan je girlboss positie. Daarna bekijk je deze woorden eens en kun je er makkelijker zinnen van maken. Waarschijnlijk heb je dan al de helft van je motivatie!

Een moodboard maken kan ook heel handig zijn. Persoonlijk vind ik het leuk om plaatjes en inspirerende quotes uit tijdschriften te knippen en hier een collage van te maken. Hierdoor krijg ik niet alleen inspiratie om te schrijven, maar ook motivatie om iets te gaan doen. Hieronder staan nog wat meer #girlboss quotes die ik op Google heb gevonden.


Ik zou graag eigen baas willen zijn, met een eigen kantoor en een mooie webshop. Vorig jaar ben ik hier mee begonnen, maar door mijn eindexamens ben ik toen gestopt. Wat ik het liefste doe is Youtube video's maken, reizen en anderen helpen. Hopelijk kan ik dit combineren en na mijn studie voor mezelf beginnen. Eerst wil ik mijn bachelor halen, zodat ik altijd een soort plan B heb.

Ben jij er wel helemaal klaar voor om de eerste stap te zetten en aan je carrière te beginnen? Geef je dan hier op voor de gratis Young Ladies Business Academy.

Deze post is in samenwerking met YLBA.



You May Also Like

0 reacties